![]() |
Resim yazısı ekle |
Gerekli Malzemeler:
- Krem şanti
- Süt
- Muz
- Çikolata
- Rulokat
- Kurdela
- Pasta şırıngası
- Pasta süsleme şekerleri
- Pasta süsleme şekerleri
Yapılışı:
1 su bardağı soğuk sütün içerisine krem şantimizi boşaltalım. Mikserle kıvam alıncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika önce düşük hızda sonra yüksek hızda çırpalım. Pastamızın üzerini krem şanti ile
kaplayalım. Muzları her biri yaklaşık 3 cm olacak kadar parçalara bölelim. Üst kısımları konik şeklinde keselim. Bir kapta çikolatamızı benmari usulü eritelim. Hazırladığımız muzları önce erittiğimiz çikolataya sonra pasta süsleme şekerlerine batıralım. Pastanın ortasına bir tane hazırladığımız çikolatalı muzu koyalım pasta şırıngasının içini krem şanti ile dolduralım. Pastaya yerleştirdiğimiz muzun etrafına bir tur olacak şekilde öbekler halinde krem şanti sıkalım. Son sıra olarak hazırladığımız muzları pastaya yerleştirelim. Rulo katların uçlarını farklı birkaç boy olacak şekilde keselim. Pastanın etrafına dizelim. Son olarak rulokatları kurdela ile bağlayıp fiyonk yapalım. Pastamız hazır. afiyet olsun.
1 su bardağı soğuk sütün içerisine krem şantimizi boşaltalım. Mikserle kıvam alıncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika önce düşük hızda sonra yüksek hızda çırpalım. Pastamızın üzerini krem şanti ile
kaplayalım. Muzları her biri yaklaşık 3 cm olacak kadar parçalara bölelim. Üst kısımları konik şeklinde keselim. Bir kapta çikolatamızı benmari usulü eritelim. Hazırladığımız muzları önce erittiğimiz çikolataya sonra pasta süsleme şekerlerine batıralım. Pastanın ortasına bir tane hazırladığımız çikolatalı muzu koyalım pasta şırıngasının içini krem şanti ile dolduralım. Pastaya yerleştirdiğimiz muzun etrafına bir tur olacak şekilde öbekler halinde krem şanti sıkalım. Son sıra olarak hazırladığımız muzları pastaya yerleştirelim. Rulo katların uçlarını farklı birkaç boy olacak şekilde keselim. Pastanın etrafına dizelim. Son olarak rulokatları kurdela ile bağlayıp fiyonk yapalım. Pastamız hazır. afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder