20 Nisan 2015 Pazartesi

Çikolata Soslu Köpüklü Kahve Tarifi



      Çikolata Soslu Köpüklü Kahve

      Gerekli Malzemeler:

     - Filtre kahve
     - Kahve presi
     - Sıcak su
     - Süt
     - Çikolata
     - Mikser

      Yapılışı:

      Öncelikle kahve presimize bir tatlı kaşığı filtre kahve koyuyoruz. Üzerine kullanacağımız fincan
kadar sıcak su döküyoruz. Filtre kahvenin demlenme süresi 4 dakikadır. Kahvemiz demlenirken  bir taraftan sütümüzü ısıtıyoruz. Bir taraftan da çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Fakat sos olarak kullanacağımız için akışkan bir çikolata elde etmemiz gerekir. Bunun için de içerisine süt ilave ediyoruz. Çikolatamız eridi ve sütümüz ısındı. Sıcak sütümüzü mikserle hızlı devirde çırpıp köpürtüyoruz. Kahvemiz de demlenme süresi dolunca. Kahvemizi fincanımıza alıp köpüklü sütü üzerine boşaltıyoruz. Çikolata sosumuzu kahvemizin üzerinde gezdiriyoruz ve harika bir kahve elde etmiş oluyoruz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder