31 Mart 2015 Salı

Süpermen Pasta Şeker Hamuru Kaplaması


Şeker Hamuru Kaplaması:

Gerekli malzemeler:

-Mavi şeker hamuru
-Sarı şeker hamuru
-Kırmızı şeker hamuru
-Siyah şeker hamuru
-Nişasta
-Krema
-Merdane
-Pasta malası
-İnce fırça
-Bıçak
-Su
-Superman ambleminin şablonu (internetten çıktı)

Yapılışı:

Kekimizi hazırladıktan sonra krema ile üzerini kaplıyoruz. Pasta malası kullanarak düz bir zemin sağlıyoruz. Mermer tezgahın üzerine nişasta serpiyoruz. Mavi şeker hamurunu merdane ile hamur
açar gibi açıyoruz. İnce bir katman elde ettiğimiz zaman hamuru pastanın üzerine yerleştiriyoruz. Tekrar pasta malası ile hafif hareketlerle şeker hamurunu pastaya yapıştırıyoruz. Sarı şeker hamurunu da aynı şekilde tezgaha nişasta serperek açıyoruz. Şablonumuzu açtığımız şeker hamurunun üzerine yerleştiriyoruz. Superman ambleminin dış çizgilerinin üzerinden bıçakla iz bırakacak şekilde geçiyoruz. Şablonu hamurun üzerinden alıp izleri bıçakla kesiyoruz. Sarı şeker hamurunu yapıştıracağımız yeri fırçayla hafifçe ıslatıyoruz. Ve sarı şeker hamurunu mavi şeker hamurunun üzerine yerleştiriyoruz. Kırmızı şeker hamurunu açıyoruz. Diğer şablonu üzerine yerleştiriyoruz. Kırmızı çizgilerin üzerinden bıçakla geçiyoruz. Şablonu kaldırıp şeker hamurunu izlerden kesiyoruz. Sarı şeker hamurunun yapıştırılacak yerlerini fırçayla ıslatıyoruz. Çizgiler ince olduğu için dikkatli  bir şekilde kırmızı şeker hamurunu tezgahtan kaldırıp sarı hamurun üzerine yerleştiriyoruz.  Siyah şeker hamurunu rulo şeklinde yuvarlıyoruz. Elimizde kürdan inceliğinde uzun bir şerit olunca kırmızı şeker hamurunun iç çerçevesini fırçayla ıslatıp siyah şeker hamurunu iç çerçeve boyunca yapıştırıyoruz. Amblem kısmı bitti. Şimdi pastanın kenarına kaplamak için kırmızı şeker hamurunu şerit şeklinde açıyoruz. İstediğimiz boya gelince kenarlarını bıçakla kesip fazlalıklarını alıyoruz. Yapıştırılacak yerleri ıslatıp kırmızı şeker hamurunu mavinin kenarına yapıştırıyoruz .Ve pasta malasıyla düzeltiyoruz. Son olarak kırmızı şeker hamurundan. rulo yapıyoruz. Bu rulo kürdandan kalın olmalı. 4 numara bir örgü şişi kadar olabilir. Tekrar fırçayla pastanın tabanını ve kırmızı şeker hamurunun üst kısmını ıslatıyoruz. yaptığımız ruloları tabana ve üst kısma yapıştırıyoruz. Pastamız bitti afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder