27 Nisan 2015 Pazartesi

Kahveli Karamelli Muhallebi Tarifi


Kahveli Karamelli Muhallebi

Gerekli Malzemeler:

- 6 su bardağı süt
- Yarım su bardağı pirinç unu
- Yarım su bardağı un
- Bir su bardağı şeker
- Vanilya
- Karamel sos
- Karamel şurubu
- Krem şanti
- Golg hazır kahve
- Bir çorba kaşığı tereyağ
- Pasta şırıngası

Tarifi:

5 su bardağı (1 litre) sütü orta büyüklükte bir tencereye alalım. Üzerine pirinç ununu, şekeri, unu ve
vanilyayı ilave edip topak kalmayana kadar karıştıralım. Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edelim. 5-7 dakika pişirme süresi yeterlidir. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca kahvemizi, karamel şurubumuzu ve tereyağımızı ilave edelim. Kahve için tek içimlik bir paket veya 1 tatlı kaşığı yeterli gelecektir. Kahveyi çok yada klasik kullanırsanız muhallebiniz hafif acı bir tada sahip olur. Damak tadınız doğrultusunda bunu da tercih edebilirsiniz. Karıştırma işlemine devam ediyoruz. Kahve karamel ve tereyağ tamamen muhallebinin içine karışınca muhallebimiz hazır. Önceden yağladığımız kaselere muhallebimizi döküyoruz ve soğuması için bekletiyoruz. Muhallebimiz yeterince soğuduğunda kalan sütün içine krem şantiyi ilave edip mikserle önce düşük devirde 1 dakika, sonra yüksek devirde 4-5 dakika karıştırıyoruz. Hazırladığımız krem şantimizi pasta şırıngasına alıyoruz. Ve ters çevirerek tabaklara aldığımız muhallebimizin üzerini süslüyoruz. Krem şantinin üzerine karamel sosumuzu döküyoruz. Muhallebimiz hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder