Magnolia Puding Tarifi
Gerekli Malzemeler:
-Süt
-Vanilyalı puding
-Bebe bisküvisi
-Kakao
-Kakaolu krem şanti
-Pasta süsleme şekeri
Yapılışı:
Öncelikle bebe bisküvilerini blender dan geçirerek kırıntı haline getiriyoruz. Ve kakao ile karıştırıyoruz. Servis için kullanacağımız cupların taban katını oluşturmak için ince bir şerit oluşturacak şekilde cuplara bisküvileri döküyoruz.( Ben hoş bir sunum olması için kapaklı reçelliklerden kullandım fakat ayaklı bardak ve cuplarda da harika bir görüntü elde
edebilirsiniz.) Ardından pudingimizi hazırlamak için 3,5 su bardağı sütü orta büyüklükte bir tencereye alıyoruz.İçine bir paket vanilyalı puding ilave ediyoruz. Orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika kadar daha kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Ocaktan alıyoruz.Ve tabanını hazırladığımız cupların üzerine bir kat puding döküyoruz. Resimde gördüğünüz gibi bir kat daha bisküvi ve son olarak bir kat puding daha döküyoruz. Bir müddet oda sıcaklığında dinlendikten sonra buz dolabında soğumaya bırakıyoruz. Magnoliamız yeterince soğuduğunda krem şantiyi hazırlamak için bir karıştırma kabına bir su bardağı soğuk süt döküp üzerine bir paket kakaolu krem şanti ilave ediyoruz. Mikserle önce düşük hızda sonra yüksek hızda koyu bir kıvam alıncaya kadar 4-5 dakika çırpıyoruz. Şantimizi pasta şırıngasına alıp magnoliaızın üzerine sıkıyoruz ve ardından pasta süsleme şekerlerini krem şantinin üzerinden serpiştirerek magnoliamızı tamamlamış oluyoruz. Hoş görünümlü hafif bir tatlı hazırladınız. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder