Jöleli Puding Tarifi
Gerekli Malzemeler:
-Vişneli jöle
-Creme ole vanilyalı
-Süt
-Su
-Yaprak çikolata
-Top çikolata
-Mikser
Yapılışı:
Jöleyi hazırlamak için 2,5 çay bardağı su kaynatıyoruz ve bir karıştırma kabına alarak içine bir paket
jöle ilave ediyoruz. Karıştırarak jölenin tamamen erimesini sağlıyoruz. Ardından 2,5 çay bardağı soğuk su ilave ederek tekrar karıştırıyoruz. Jöleyi bir yerden destek alarak yatay sıraladığımız fincanlarımıza alıyoruz. buz dolabında 3-4 saat kadar bekletip istediğimiz kıvama gelince dolaptan alıyoruz. 2,5 su bardağı soğuk süte bir paket creme ole ilave ediyoruz. Mikserle önce düşük hızla sonra yüksek hızla toplam 3-4 dakika karıştırıyoruz pudingimiz de hazır. bardaklara jölenin üzerine boşaltıyoruz. ve tekrar buz dolabında bekletiyoruz. İstediğimiz soğukluğa ulaşınca buzdolabından alıp süsleme işlemine geçiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder