19 Mayıs 2015 Salı

Jöleli Puding




Jöleli Puding Tarifi

Gerekli Malzemeler:

-Vişneli jöle
-Creme ole vanilyalı
-Süt
-Su
-Yaprak çikolata
-Top çikolata
-Mikser

Yapılışı:

Jöleyi hazırlamak için 2,5 çay bardağı su kaynatıyoruz ve bir karıştırma kabına alarak içine bir paket
jöle ilave ediyoruz. Karıştırarak jölenin tamamen erimesini sağlıyoruz. Ardından 2,5 çay bardağı soğuk su ilave ederek tekrar karıştırıyoruz. Jöleyi bir yerden destek alarak yatay sıraladığımız fincanlarımıza alıyoruz. buz dolabında 3-4 saat kadar bekletip istediğimiz kıvama gelince dolaptan alıyoruz. 2,5 su bardağı soğuk süte bir paket creme ole ilave ediyoruz. Mikserle  önce düşük hızla sonra yüksek hızla toplam 3-4 dakika karıştırıyoruz pudingimiz de hazır. bardaklara jölenin üzerine boşaltıyoruz. ve tekrar buz dolabında bekletiyoruz. İstediğimiz soğukluğa ulaşınca buzdolabından alıp süsleme işlemine geçiyoruz.




Yaprak çikolataları resimde gördüğünüz gibi yarım çiçek şeklinde diziyoruz. top çikolatalardan da kalan boş kısma birkaç tane atıyoruz. Tabağımızın köşesine de top çikolatalardan koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder