12 Mayıs 2015 Salı

Muzlu Krep

Muzlu Krep Tarifi

Gerekli Malzemeler:

Krep İçin Gerekli Malzemeler:

-Süt
-2 su bardağına yakın un
-1 su bardağından az ılık su
-1 su bardağı süt
-Bir tutam tuz bir tutam şeker
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-Kakao

Süslemek İçin Gerekli Malzemeler:

-Süt
-Cikolata sos
-Krem şanti
-Muz
-Pasta şırıngası
-Kürdan

Yapılışı:


Mikser ile önce yumurtaları biraz çırpıyoruz. Sarısı ile beyazı iyice karışınca kakao haricindeki diğer
malzemeleri ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Akışkan bir hamur elde ediyoruz ve hamuru hazırlayınca orta ateşte ısıttığımız tavayı çok az yağ ile yağlıyoruz. Çorba kaşığı ile hamurumuzdan küçük daireler oluşturacak şekilde tavaya döküyoruz. Çok çabuk pişen bu hamuru yakmamak için dikkatli olmamız gerekir. Bir tarafları pişen hamurları ters çevirip diğer taraflarını da pişiriyoruz.  Hamurun göz kararı yarısını bu şekilde pişiriyoruz. kalan yarısına kakao ilave edip tekrar mikser ile çırpıyoruz. Kakaolu hamuru da diğer hamuru pişirdiğimiz şekilde pişiriyoruz. Ve soğuması için beklemeye alıyoruz. Hamurlarımız soğurken kakaolu sosu hazırlıyoruz. 2 su bardağı süte pakettaki kakao sosunun hepsini ilave ediyoruz ve kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. pişirme işlemimiz bitince üzeri tabaka tutmaması için soğuyana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Bir kapta bir su bardağı süt ve bir paket krem şantiyi önce düşük devirde 1-2 dakika sonra yüksek devirde 4-5 dakika çırpıyoruz. Hazırladığımız krem şantiyi pasta şırıngasına dolduruyoruz. Muzumuzu dilimliyoruz ve kürdana sırası ile sade krep, krem şanti, muz, krem şanti, sade krep, krem şanti, kakaolu krep, krem şanti, muz, krem şanti, kakaolu krep şeklinde diziyoruz. hafif ve lezzetli tatlımız hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder