5 Haziran 2015 Cuma

Çin Usulü Soya Soslu Tavuk



Çin Usulü Soya Soslu Tavuk & Wai Wai Tarifi

Gerekli Malzemeler:

-Wai wai
-Tavuk göğüseti
-Çarliston biber
-Paprika biber
-Havuç
-Mantar
-Yeşil zeytin (isteğe göre)
-Tavuk harcı
-Kimyon
-Tuz
-Karabiber
-Kekik
-Soya sos

Yapılışı:

Merhabalar bu gün sizlere çin usulu soya soslu tavuk ve wai wai tarifi vereceğim. Öncelikle
mantarlarımızı yıkayıp kesiyoruz. Çok az yağ koyup ısıttığımız tavamıza atıyoruz. Mantarlar kızarırken diğer malzemelerimizi hazırlıyoruz. Biberleri, havucu ve tavuk göğsünü jülyen kesiyoruz. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıyoruz. Mantarlar suyunu saldıktan sonra havuçları ve zeytinleri atıyoruz. Bu arada ısıttığımız ızgarada tavukları pişiriyoruz. Havuçların pişmesine yakın biberleri atıyoruz. Bu tarz yemekler de genellikle malzemeler ayrı ayrı pişirilir fakat ben hepsini aynı anda pişirmeyi seviyorum böylelikle tatları birbirine geçiyor. Biberlerin pişmesine yakın kimyon, tuz, kara biber, kekik ve soya sosumuzu ekliyoruz ızgaradan aldığımız tavukları üzerine ilave ederek 5 dakika hepsini beraber pişiriyoruz. 
Geniş bir tencerede makarna yapar gibi su kaynatıyoruz. Kaynayan suya wai wai lerimizi ilave ediyoruz tuz ve tavuk harını ekleyip damak zevkimize göre az veya çok pişiriyoruz. Pişince süzüyoruz ve bir tavada tereyağ kızdırıp süzdüğümüz wai wai lerin üzerine döküp karıştırıyoruz. Yemeğimiz hazır ben mayonez, acı sos ve kornişon turşu ile servis yaptım sizde istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder