Naneli Limonata Tarifi
Gerekli Malzemeler:
-Limon
-Kuru nane
-Soğuk su
-Şeker
-Süzgeç veya tülbent
Yapılışı
Merhabalar bu gün sizlere havaların ısınmasıyla birlikte bol bol tüketmemiz gereken C vitamini
bakımından oldukça zengin ve içindeki nane sayesinde sıcak havalarda içimizi ferahlatacak bir limonata tarifi veriyorum. Öncelikle limonlarımızı bir gün önceden buzdolabımızın dondurucu bölümünde donduruyoruz. bu işlem limon kabuklarının acı tadının kaybolmasını sağlıyor. Donmuş limonlarımızı 5 -10 dakika kadar dışarıda bekleterek hafif buzunu çözdürüyoruz. Buzu çözülen limonları dilimleyerek üzerine eklediğimiz şekerle birlikte mutfak robotundan geçiriyoruz. Ve blendera alıyoruz üzerine soğuk suyumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Bu işlem limonun suyla iyice karışmasını ve tadının tamamen suya geçmesini sağlıyor. Bu arada bir cezvede bir çay bardağı kadar suda nane kaynatıyoruz ve blenderdan geçirdiğimiz karışıma ilave ediyoruz. Çok az daha karıştırıp süzerek sürahimize alıyoruz. (Süzme işlemi için tülbent tercih ederseniz süzgece göre daha fazla sıkma şansınız olacaktır ve buda daha lezzetli bir içecek elde etmenizi sağlayacaktır) Limonatamız hazır afiyet olsun. Son olarak kadehlerimde gördüğünüz buz küpleri benim bu sene çok kullanıp çok memnun kaldığım bir yöntem. Küplerin içi su dolu dondurucuya atarak donduruyorsunuz ve içeceğinize koyduğunuz zaman hem şık bir görüntüsü oluyor hemde buz gibi eriyerek içeceğinizin tadını sulandırmıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder